Waarom innerme?

Onze ingrediënten

Nature keeps you going

Door gebruik te maken van volwaardige koolhydraten die door een natuurlijk kookproces tot stand komen, blijven we dichter bij de natuur. De bewerking ervan is geminimaliseerd en enkel natuurlijk. Geen chemisch raffinageproces of geraffineerde suikers dus. De basis van onze energy bars, protein bars en iso energy drink bestaat uit ongeraffineerde rijststroop.

Volwaardige koolhydraten

Rijststroop

Rijsstroop is een mild zoete vorm van suiker die makkelijk verteerbaar en opneembaar is. Omdat rijststroop vele complexe suikerstructuren bevat, worden de koolhyraten langzaam vrijgegeven in het lichaam. Dankzij het natuurlijke productieproces bevat de stroop nog zijn mineralen.

Rijststroop heeft een hoge glycemische index (GI). Dit is een maat om aan te geven hoe snel de glucose in de darm wordt verteerd en in het bloed wordt opgenomen. Dankzij de combinatie van de andere volwaardige ingrediënten die onze energiereep bevat, zakt de GI en komt dus de glucose geleidelijk aan vrij in het lichaam.

Volwaardige koolhydraten

Glucose vs. fructose

Innerme verkiest eerder suikers bestaande uit glucose (zoals rijststroop en tapiocastroop) omdat deze gezonder zijn op lange termijn. Glucose kan zonder problemen vaak gebruikt worden en is makkelijk verteerbaar voor het lichaam. Fructose is een ander verhaal. Dit is een zeer goede toevoeging om meer koolhydraten op te nemen maar het is aanbevolen dit in beperkte mate te gebruiken.

Per dag kan je lichaam namelijk slechts een beperkte hoeveelheid fructose verteren. Dit omdat de lever een beperkt aantal enzymen bevat om deze fructose te verwerken. Daarom raden we aan om max 15g à 25g fructose per dag te eten (gemiddeld op dagelijkse basis). Bij dagelijkse grote hoeveelheden fructose overbelast je de lever. De fructose die niet kan worden omgezet in glucose wordt dan opgeslagen als vet en daardoor kan er zelfs leververvetting ontstaan (bij een constante overbelasting). Fructose kan als het ware toxisch gaan werken. Nog een nadeel van fructose is dat het geen verzadigingsgevoel geeft en dat het veel eerder zorgt voor de vorming van verbindingen tussen suikers en eiwitten (AGE’s) die vrije radicalen vormen en dus schade kunnen aanrichten.

Dat is de voornaamste reden waarom we bij Innerme opteren voor een andere vorm van koolhydraten dan (gedroogd) fruit.Het voordeel van (gedroogd) fruit en fruitstroop mag dan wel zijn dat het een lage GI heeft, het grote nadeel blijft dat je er dus maar in zeer beperkte gebruik van kan maken om gezond te zijn. Voor sporters die dagelijks sporten en sportvoeding gebruiken is dat dus minder interessant.

Wél een voordeel van fructose: je kan tijdens het sporten een grotere hoeveelheid koolhydraten opnemen door glucose en fructose in de juiste verhouding te combineren. Fructose verwerkt je lichaam sowieso makkelijker in combinatie met glucose. Die verhouding vind je terug in onze iso energy drink (ongeveer 30% agave) en onze energy gels 'fast'. Let wel dat je op dagelijkse basis niet te veel fructose consumeert. Gebruik deze producten eerder occasioneel en wissel voldoende af met onze energy bars die geen fructose bevatten. Deze zijn uitermate geschikt om er zonder gezondheidsproblemen veel van te eten, zoals bijvoorbeeld tijdens een meerdaags event. Onze protein bar bevat een kleine hoeveelheid fructose in de vorm van dadels. We adviseren dan ook om er max 2/dag te eten. Ook de oat bar en onze superfood bar bevatten agave en gedroogd fruit. Hier adviseren we ook deze met mate te eten.

Plantaardige proteïnen

We gebruiken plantaardige proteïnen van de beste kwaliteit in onze producten die alle essentiële aminozuren bevatten die het lichaam nodig heeft: rijstproteïne, erwten proteïne, zonnebloem proteïne, pompoenpit proteïne, lijnzaad proteïne en hennep proteïne.

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor sporters varieert tussen 1,2 en 2 gram per kilogram lichaamsgewicht. Ons gamma aan plantaardige proteïne producten helpt je om makkelijk aan je dagelijkse dosis te voldoen:

Protein Mix ‘Vanille’

Één portie bevat 20 gram eiwitten van erwten, hennep en pompoenpitten.

Bekijk product

Protein Mix ‘Cacao'

Één portie bezorgt je 20 gram eiwitten van rijst, zonnebloempitten en lijnzaad

Bekijk product

Protein Bar ‘Chocolade’

In één reep zit maar liefst 12 gram eiwit.

Bekijk product

Protein Bar ‘Abrikoos’

Met 11 gram eiwit per reep.

Bekijk product

Electrolyten

Elektrolyten (natrium, kalium, calcium, magnesium) zijn van nature aanwezig in onze producten door de ingrediënten die we gebruiken.

In de energy bars, protein bars en energy gel 'fast' wordt zeezout gebruikt die deze voedingsstoffen bevatten (naast de andere volwaardige ingrediënten die ook deze mineralen bevatten). De Innerme Iso Energy Drink bevat een uniek zeezout, namelijk het Keltisch zeezout. Dit zeezout is rijk aan mineralen en sporenelementen doordat het zeewater wordt opgevangen in bekkens van kleigrond via een ingenieus systeem. De klei voegt extra mineralen toe aan het zout en zuivert het zeezout. Deze methode van zoutwinning bestaat al meer dan 2000 jaar.De kwaliteit is uitmuntend en geeft je de juiste zouten die je nodig hebt voor/tijdens/na het sporten.

Ons verhaal

Als ambitieuze duursporters weten we uit eigen ervaring hoe essentieel voeding is om optimaal te presteren. Toch vonden we het zelf best lastig om ons lichaam op de juiste manier te voorzien van energie, dus gingen we zelf aan de slag!