Eric Grim, marathonloper en fietser: “Eindelijk sportvoeding gevonden die ik kan verdragen”

Eric Grim, marathonloper en fietser: “Eindelijk sportvoeding gevonden die ik kan verdragen”

Eric Grim loopt al een vijftiental jaar marathons en is ook een fervent fietser. Hij kampt met verschillende voedselallergieën waardoor het voor Eric niet makkelijk is om de juiste sportvoeding te vinden. Bij Innerme vond Eric een gamma waarop zijn lichaam ja knikte.

Allergisch aan lactose en geraffineerde suikers

Eric is onder meer allergisch aan lactose en geraffineerde suikers. “Daardoor is het voor mij extra moeilijk om voeding te vinden die mijn lichaam kan verdragen. Bij mij hadden de meeste gels en drinks een omgekeerd effect: ik kreeg er geen energie van, maar juist slijmen in de keel en vermoeidheid. De oorzaak? De hoge dosissen geraffineerde suikers in de gels."

Tien jaar geleden werd Eric gedurende zeven weken onderzocht. Hij bleek met verschillende allergieën te kampen. “Hoe gek het ook klinkt,” zegt hij, “ik was blij met het resultaat. Eindelijk wist ik waarom ik me altijd zo moe en slecht voelde.” Eric kreeg te horen welke voedingsstoffen hij moest vermijden, maar niemand vertelde hem hoe hij die tekorten kon opvangen. “Doordat bepaalde voedingsstoffen te mijden, ging het beter met mij, maar mijn energielevel bleef laag. Na het sporten was ik vaak uitgeput en ik heb vele kilometers op karakter gelopen.”

Hernieuwde krachten dankzij aangepast voedingsadvies

Veel veranderde toen een voedingsdeskundige Eric over de voordelen van biologische voeding vertelde. “Ze deed me inzien dat ik bepaalde voedingsstoffen tekort kwam en legde me uit hoe ik die op een verantwoorde manier kon aanvullen met biologische supplementen. Ze zette me aan het denken. Ik verdiepte me in gezonde sportvoeding. Dit is helaas bitter weinig. Maar gelukkig kwam ik in contact met Innerme.”

Eric: “De natuurlijke producten en de filosofie achter Innerme spraken mij enorm aan, omdat er goed is nagedacht over de basis.” Eric besefte dat het gamma van Innerme een positief effect zou kunnen hebben op zijn sportprestaties.

 

 

Voedingsplan op maat

Twee jaar geleden nam Eric zich voor om in Engeland deel te nemen aan de Grizzly Run: een trail van 20 mijl over modderpaden en stranden, langs kliffen, door water, bossen en velden. “Dat is een uitdaging waarbij je de juiste voeding en drank nodig hebt. Tijdens mijn voorbereiding stelde ik met Innerme mijn voedingsplan op, rekening houdend met mijn allergieën. Ik kreeg van Dirk advies over wanneer en hoe ik de producten kon gebruiken.”

“Tijdens mijn trainingen heb ik verschillende gels, repen en dranken uitgeprobeerd. De resultaten waar heel positief. Ik voelde me energiek en krachtig, had geen last meer van slijmen in de keel en was niet langer vermoeid.”

Momenteel traint Eric voor de Kustmarathon Zeeland, de zwaarste marathon van Nederland.