“Innerme was mijn laatste stap naar een plantaardige levensstijl”

“Innerme was mijn laatste stap naar een plantaardige levensstijl”

In 2016 gooide Kristof Gregoire zijn leven volledig om. Na een burn-out besloot hij samen met zijn partner naar Gran Canaria te verhuizen, waar hij mountainbikegids werd en zich verder op zijn passie stortte: marathon mountainbiken. Kristof had voor zijn vele ritten nood aan sportvoeding, maar de klassieke producten bezorgden hem verteringsproblemen. 

Even in het kort, wie is Kristof?

Ik ben Kristof Gregoire, mountainbikegids. Daarnaast ben ik ook nog een beetje interieurarchitect, maar MTB gidsen vormt mijn hoofdactiviteit. Tot in 2016 leidde ik een leven zoals velen… hard werken om een goed leven te kunnen hebben. Maar wat is een goed leven? Tot dan was dat wat de maatschappij van ons verlangt: een succesvolle carrière, een mooi huis en bijpassende mooie wagen en kleding. Consumeren dus…

Een burnout deed de alarmbellen afgaan waardoor ik alles goed op een rijtje zette en besefte dat ik noch mijn partner daar zelf gelukkig van werden. We wilden meer (be)leven in plaats van te bezitten en dus gooiden we het roer helemaal om. We verkochten alles dat we hadden, lieten België achter ons en verhuisden naar Gran Canaria, waar het lekkerder weer was om meer te kunnen fietsen. Een jaartje later werd ik daar mountainbikegids. Dit wissel ik af met de zomermaanden wanneer ik in Noorwegen gids. We hebben eigenlijk geen vaste stek meer en leven waar het fietsen ons brengt.

Hoe kwam Innerme in het vizier?

Ik heb nooit aan competitie gedaan op sportief gebied maar marathon mountainbiken was mijn ding. Vermits ik pas als 36 jarige echt begon te trainen, werkte ik met een coach en voor lange afstanden is sportvoeding een onmisbaar element in het trainingsplan. Al snel merkte ik dat niet alle sportvoeding voor mij geschikt bleek. Het ene smaakte al chemischer dan het andere, plakte lang na in de mond maar bovenal verteerde ik de meeste producten echt niet goed.

Transschwarzwald 2014 zal ik nooit vergeten want dat was de tocht van de maagkrampen… toen kende ik Innerme natuurlijk nog niet. Door de jaren heen heb ik veel verschillende merken geprobeerd, tot ik via Frans Claes Innerme ontdekte. Dit gaat nu echt wel cliché klinken maar voor mij was dat als een openbaring. Ik verteer de producten super goed, ze smaken lekker en ze zijn simpelweg effectief!

Hoe ervaar je innerme?

Als mountainbikegids zit ik ongeveer 10 à 11 maanden per jaar beroepsmatig op mijn fiets (4 à 5 dagen per week) en verbruik ik ook best wat sportvoeding. Ik had nooit gedacht dat ik bij een merk alle producten zowel lekker als effectief zou ervaren. Bij Innerme is dit wel het geval.

Een isotone drank werd ik vroeger al na enkele weken moe maar de Isotonic Energy Drink van Innerme kan ik simpelweg blijven drinken! Na mijn werkdag drink ik ook graag de Balance Drink Bio om verder te hydrateren.

Ik neem na elke rit sowieso een proteïne shake en de vanille-smaak is mijn favoriet! Als ik na een rit de shake niet meteen kan innemen komt de proteïne bar cacao ook goed van pas als alternatief! Ze zijn ook makkelijk mee te nemen wanneer ik onderweg ben.

Tijdens een rit komen de diverse smaken van de energierepen ook van pas. De cacao-sinaas en de appel-kaneel blijken mijn favorieten te zijn en da’s dik ok voor mijn partner die het liever de groene thee-citroenreep eet.

Energy gels gebruik ik zelf enkel wanneer ik een specifieke en intensieve training doe. Ik gebruik bijna uitsluitend de endurance gels en ben gek op de frisse en kruidige muntsmaak.

Als MTB gids komt het ook regelmatig voor dat klanten zonder energie komen te zitten en daarvoor heb ik steeds mijn reserve mee. Zo’n handig 40gr zakje isotonic wordt gretig aangenomen én gesmaakt!


Kristof Gregoire zijn favorieten