Mijn Flandrien Challenge ‘fuelled by Innerme'

Mijn Flandrien Challenge ‘fuelled by Innerme'

59 iconische Vlaamse (kassei) hellingen en kasseistroken gespreid over 3 suggestie routes, dat is de Flandrien Challenge. Dieter ging uitdaging aan om de routes aan elkaar te plakken en de volledige tocht in één etappe en binnen de 72 uur te bedwingen.

Het plan: de ultraversie van de Flandrien Challenge, een combinatie van de drie suggestieroutes van organisator Cycling in Flanders. Starten in Ieper, aankomst in Oudenaarde. Samen 443 km, 5500 hoogtemeters en maar liefst 26 (!) km kasseien. Slik.

Een zware fysieke uitdaging, maar vooral ook een belangrijke test voor Dieter zijn maag. Het werd zijn eerste ultra rit na een opgave door maagproblemen in de Race Around The Netherlands vorig jaar. Tijdens een geslaagde race in Portugal in 2019 kreeg hij in de laatste 12 uur amper nog vast voedsel binnen. In Nederland kreeg Dieter 12 uur na de start al niets meer binnen… Hij reed de nacht nog door op een lege maag en stapte ’s ochtends ontgoocheld uit de race en op de trein huiswaarts.

Op deze manier kon het niet meer verder.

"Het werd tijd om te luisteren naar mijn lichaam en ik ging op zoek naar een alternatief voor de klassieke sportvoeding. Zo kwam ik bij Innerme terecht. Ik bestelde een proefpakket en kreeg er ook een boekje bij van Innerme oprichter Dirk Baelus. Na het lezen van Dirk zijn boek stopte ik meteen met geraffineerde sportvoeding en vermeed ik ook naast de fiets zoveel mogelijk geraffineerde producten. Na enkele weken met vooral kortere trainingen merkte ik al een verschil. Ik had minder last van maagzuur en opvallend minder ‘vreetbuien’ na mijn ritten. Ik leek dus op de goede weg, al zou deze challenge pas echt duidelijkheid brengen … "

"20 uur, 43 minuten en 29 seconden na mijn start in Ieper had ik 443 kilometer, 59 (kassei) hellingen en kasseistroken en 5500 hoogtemeters in de benen, maar vooral ook 11 Innerme gelletjes, 4 bananen en een hoop zelfgemaakte cakejes van rijst en zoete aardappel/dadel in de maag. Zonder ook maar iets van last. En wat voor mij nog verrassender was: de gelletjes bleven vlot binnen gaan en mijn eetlust verminderde niet, wat ik bij klassieke sportvoeding wel vaak had. Heel belangrijk, want zo blijf je voldoende eten onderweg."

“Wat voor mij nog verrassender was: de Innerme-gelletjes bleven vlot binnen gaan en mijn eetlust verminderde niet, wat ik bij klassieke sportvoeding wel vaak had." Dieter Schietse

Dieter is enorm tevreden na deze geslaagde challenge en kijkt ook al vooruit. "21 juni sta ik aan de start van de BikingMan France, een loodzware ultrarace in Zuid-Frankrijk van 1000 kilometer en 20.000 hoogtemeters met onder meer de Ventoux en de Col de la Bonette. Tijdens die race ga ik uiteraard afhankelijker zijn van wat ik onderweg vind, maar ik ben ook van plan om een hoop Innerme gelletjes mee te nemen. Het gaat me tijd besparen onderweg en ik ben op die manier zeker dat ik voeding binnenkrijg die niet alleen energie geeft, maar ook voedzaam is. Iets wat in een race van 1000 kilometer geen overbodige luxe zal zijn."

To be continued!Dieter zijn favorieten:

De energy gels ‘fast’ aardbei en citroen, meer snoep dan energiegel!

De protein mix ‘cacao’ en ‘vanille’: de eerste keer even wennen aan de smaak, maar nu onmisbaar in mijn herstel, ook de dagen na een zware inspanning.

De protein bar ‘amandel-abrikoos’ gaat ook mee naar Frankrijk. Het is enorm belangrijk om tijdens een ultrarace ook voldoende proteïnen binnen te krijgen.


Mijn Flandrien Challenge ‘fueled by Innerme'