Tour des Alpes – Gevecht met de Alpen voor het goede doel

Tour des Alpes – Gevecht met de Alpen voor het goede doel

Met Innerme in hun bidon en op hun racefiets doorkruisten Toon, Anton en Ben in twee weken tijd 2.004 km van de Europese Alpen, goed voor meer dan 45.000 hoogtemeters. Ze ondernamen hun tocht om geld in te zamelen voor Rondpunt VZW.

Drie wielertoeristen, gepakt en gezakt op hun koersfiets, vertrekken vanuit Salzburg om na 14 dagen Nice te bereiken. Succesvol, zo is gebleken. De Alpen hebben geen geheimen meer voor het trio, die bergpassen als de Großglockner, de Stelvio en de Galibier beklommen. Hun tocht leverde meer dan 10.000 euro op voor het goede doel Rondpunt VZW, een organisatie die materiële en psychologische hulp biedt voor betrokkenen bij verkeersongevallen.

“Evenwichtige voeding is essentieel wil je het maximale van je lichaam vragen, zowel tijdens de inspanning als bij de recuperatie."

Het menu van die twee weken zag er als volgt uit: 180 gels, 220 sportrepen, 9,36kg sportdrank en 2,88kg proteïnemix. Met Innerme-producten als brandstof werd de motor draaiende gehouden. “We zochten een Belgische partner om ons te voorzien van sportvoeding. Met Innerme hadden we die gevonden. Dirk was razend enthousiast over ons initiatief. Wij waren razend enthousiast over Innerme na ons initiatief. De filosofie van Innerme komt pas écht tot uiting bij consumptie. Pure energie die licht verteerbaar is”, zo luidt het.

 
“Nog straffer dan die 28 cols die we zijn overgestoken, is dat er niemand maagklachten heeft gehad tijdens de trip."

"We hadden alles op voorhand getest, maar we konden niet inschatten hoe ons lichaam ging reageren op twee weken non-stop sportvoeding. Zowel op vlak van prestatie als smaak (vermoeidheid), niet onbelangrijk!. We vertrokken in Salzburg en 14 dagen later stonden we op het strand in Nice. Op de rekening stond meer dan 10.000 euro. En met elke overwonnen col waren wij meer overtuigd van de kwaliteit van Innerme."


Tour des Alpes – Gevecht met de Alpen voor het goede doel