Een praktijktest... wat zijn de glucosewaarden in het bloed na het eten van Innerme energy bars?

Een praktijktest... wat zijn de glucosewaarden in het bloed na het eten van Innerme energy bars?

Hoeveel energie geeft een Innerme energy bar nu echt? Wat gebeurt er in je lichaam als je onze energierepen eet? Wat is het effect op je bloedsuikerspiegel? We deden een praktijktest met een glucosemeter om te zien vanaf wanneer een energy bar energie geeft en hoe lang. ​

De test werd uitgevoerd met een Cotour Nextone glucosemeter. Door een prik in de vinger kan je met het toestel de glucosewaarden bepalen aan de hand van een druppel bloed.

Dirk deed de test in de voormiddag nadat hij 15u nuchter was.

Tijdens deze test bleef hij passief bezig met administratie en enkele huishoudelijke taken. Hij had niet gesport, noch vooraf, noch tijdens de meting.

  • Om 10u in de voormiddag een eerste prik met een glucosewaarde van 99 mg/dl of 5,5 mmol/L nadat Dirk 15u nuchter was geweest.
  • Enkele minuten later at Dirk 2 Innerme Energy Bars van 40 g elk. Deze 2 bars zijn samen goed voor 52 g koolhydraten, 8 g eiwitten, 8 g vetten en 2,5 g vezels.
  • 5 min na het eten van deze bars was er nog geen stijging van zijn glucose waarde. Na 15 min zie je een lichte stijging. En de energie bleef lichtjes stijgen tot 90 min. De piek lag op 90min na het eten van de energierepen, met een waarde van 143 mg/dl of 7,9 mmol.
  • Na 90 min begon de glucosewaarde weer lichtjes te dalen tot 195 min.

Pas 2u15min na het eten van 2 Innerme energy bars, was Dirk zijn glucosewaarde terug gezakt naar het niveau waarmee hij gestart was.

“2 energierepen leveren dus effectief 2u15min lang energie"

Hier vind je alle meetwaarden

Besluit

  • De reep komt zijn beloftes na: in de meting zien we een langdurige en constante energie.
  • De koolhydraten worden langzaam en geleidelijk opgenomen door het lichaam.
  • Bovendien is de reep gezond en heeft ze een subtiele smaak.
  • De glucosewaarde bereikt een piek maar deze piek is niet extreem hoog.

Nature keeps you going!

 

 


Energierepen