Energy Gel 'Endurance' vs Energy Gel 'Fast'

Wat is het verschil tussen onze Energy Gel 'Endurance' en de Energy Gel 'Fast'?

Beide gels hebben hun eigen kwaliteiten en kunnen voor dezelfde doeleinden gebruikt worden. Wanneer je een bepaalde gel wil inzetten blijft toch persoonlijk. Aan jou de keuze welke gels het beste passen maar hier volgen alvast enkele feiten:

Smaak

  Endurance Fast
 kruidachtige, licht-zoete smaak citroen, licht-zoete smaak

Inhoud

  Endurance Fast
40g (28,76g koolh/gel - 71,90g koolh/100g) 35g (25,45g koolh/gel - 72,71g koolh/100g) 


De hoeveelheid koolhydraten (suikers) in beide gels zijn zo goed als gelijk. Maar de samenstelling van de koolhydraten verschilt van elkaar.

Glucose

  Endurance Fast
bevat meer complexe glucose ten opzichte van enkelvoudige glucose (dus geeft langer energie) bevat meer enkelvoudige glucose ten opzichte van complexe glucose (geeft snelle energie (binnen 5'), maar is ook sneller opgebrand)

Fructose

  Endurance Fast
bevat zo goed als geen fructose, nl <0,30g/gel bevat 6,58g fructose/gel

Consistentie & kleur

  Endurance Fast
Stroperig (goudkleurig) Lopender (bruinkleurig)

Voordeel

 Endurance

Fast

bevat naast koolhydraten een krachtig kruidencomplex. Het kan helpen bij de vertering, kan bijdragen tot een gunstig effect op het prestatievermogen en ondersteunt de lever. bevat naast glucose dus ook fructose, voor een betere en grotere koolhydraatopname. De combinatie van deze suikers verbetert de duurprestatie omdat je in totaal meer koolhydraten kan opnemen.

Bio

  Endurance Fast
bevat 99% biologische ingrediënten, behalve een aantal kruiden zijn 100% natuurlijk maar niet biologisch gecertificeerd. De 'endurance' gel is wel genotificeerd als een voedingssupplement. is biologisch gecertificeerd (100% biologisch).

Verpakking

  Endurance Fast
beschikbaar per stuk, per doosje van 5 stuks en per 20 stuks

beschikbaar per stuk en per 20 stuks


Wij raden aan de gels te testen tijdens training. Beide gels kunnen perfect gecombineerd worden in training/wedstrijd en/of kunnen gecombineerd worden met Innerme energy bars en/of isotonic energy drink en/of balance drink.
Je kan trainingen en/of wedstrijden perfect doen met enkel de 'endurance' of enkel de 'fast' gel.

Als je beide gebruikt, is het een goed idee om het eerste deel de nadruk te leggen op de 'endurance' en het 2de deel meer de nadruk op de 'fast' gel. 


Energy Gel 'Endurance' vs Energy Gel 'Fast'